Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, levrek, sebzeli

Fırında Sebzeli Levrek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sebzeli Levrek




Malzemeler
4 levrek
4 patates
10-12 kültür mantarı
2 soğan
4-5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz, tane karabiber
1 çay bardağı beyaz şarap
200 ml krema
1'er dolmalık kırmızı ve sarı biber
FIRINDA SEBZELİ LEVREK TARİFİ
Balıkları temizleyip bol suyla yıkayın ve süzün Mantarları nemli bezle silip dilimleyin Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Biberleri temizleyip dilimleyin Bir tencereye ayçiçeği yağını alıp ısıtın Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun Patates, mantar, karabiber ve şarabı ilave edip 3-4 dakika daha kavurun Balıkları tencereye alıp 10-15 dakika pişirdikten sonra fırın tepsisine aktarın Kalan sos ve çırpılmış kremayı karıştırıp balıkların üzerine yayın 200 dereceye ayarlı fırının ızgara bölümünde 5-6 dakika pişirin Kremalı balıkları fırından alıp servis tabaklarına yerleştirin Renkli biberlerle süsleyip sıcak servis yapın
--

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.