Yer Elmalı Levrek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yer Elmalı Levrek2 parça levrek fileto 1 demet roka 4 yer elması 2 közlenmiş kırmızı biber 1 tatlı kaşığı sirke 1 limon Turp 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz çöp şiş Yer elmalı levrek: Yer elmalarını yıkayıp kabuklarını soymadan cips şeklinde doğrayın Tuzlu sirkeli suya alıp yarım saat bekletin Levrek filetoları ikiye kesin Sıcak suya batırıp çıkardığınız roka yaprakları ile şerit kestiğiniz közlenmiş biberleri balıkların üzerine yerleştirip rulo şeklinde sarın Yanlarından tahta şişlere geçirin Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin Hazırladığınız közlenmiş biberli balıkları fırın tepsisine alın önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Servis tabağına yer elmaları ile roka yapraklarını yerleştirin üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sirkeyi gezdirin Balıkları üzerine yerleştirip tuz ve karabiber ile tatlandırın Turp ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın |
|