En Güzel Hamsi Tarifleri |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Güzel Hamsi TarifleriEn güzel hamsi tarifleri En güzel 5 hamsi tarifi Hepimizin sandığının aksine hamsili pilav yapmak zor değildir Önemli olan aldığınız balığın taze olmasıdır Hamsinin taze olduğunu anlamak için rengine ve gözlerine bakmak gerekir Canlı, parlak renkli ve gözlü hamsi tazedir Ayrıca hamsi bayatladığında baş kısmı üzerinde kanlı lekeler görülür Bu lekelerin oluşmadığı balık tazedir Hamsili pilav yaparken işinizi kolaylaştırmak için iri boy hamsi seçebilirsiniz İşte hamsi ile yapılan birbirinden güzel tarifler Hamsili Pilav tarifi: Malzemeler 1 kg hamsi 2 su bardağı pirinç 2 soğan 1 kahve fincanı zeytin yağı 1 demet yeşil soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı toz şeker Kuşüzümü Dolmalık fıstık Tuz kara biber Yapılışı Hamsileri temizleyip mısır unuyla harmanlayın 10-15 dk bu halde bekletin Pirinci parlak ve güzel olması için bir tatlı kaşığı tuz ve limonlu suda bekletin Soğanları kıyın, zeytinyağını ısıtıp tencerenin içine atın Kavurduktan sonra fıstıkları ve ardından pirinç ve suyu ekleyin Kaynattıktan sonra pirinçlerin suyunu çekmesi için bekletin Ocaktan alıp içine tuz, şeker, kıyılmış yeşil soğan ve baharatları ekleyinTencerenin kapağı kapalı bir biçimde dinlenmeye bırakın(15 dakika kadar) Isıya dayanıklı derin kaselerin veya tek bir borcamın içini yağlayın Dibini hamsi filetolarıyla kaplayın Üzerine pilav yayın Ardından üzerine de hamsileri koyun 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin Fırından aldıktan sonra ters çevirerek servis yapın ACTIFRY'DA HAMSİ SEZONU AÇILDI! ActiFry ile Hamsi Malzemeler 500 gr hamsi 2 ActiFry kaşığı mısır unu 2 ActiFry kaşığı pane harcı 1 ActiFry kaşığı zeytinyağı Yapılışı Pane harcı ile mısır ununu karıştırın Balıkların kılçıklarını ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın Hamsilerin her tarafını mısır unlu karışıma bulayın Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFry’ı çalıştırın 2 dakika sonra hamsileri 250 gr’lık porsiyonlar halinde pişirme haznesine ekleyip her seferinde 10-12 dakika pişirin Hamsileri yanında roka, limon dilimleri ve kiraz domatesler ile servis yapabilirsiniz Bu tariften mükemmel sonuç almanın yolu balıkları temizleyip yıkadıktan sonra iyice kurulamaktan geçiyor Hamsi Buğulama tarifi Malzemeler: 1 kg hamsi 1 büyük soğan 2 domates Sosu için: 2-3 kaşık sıvıyağ 2 domates 1 adet yeşil soğan 2 diş sarımsak Bir tutam maydanoz Yapılışı: Hamsilerin kılçıklarını temizleyin ve iyice bol su ile yıkayın Sosu yapmak için doğranmış soğan ve sarımsağı yağda kavurun, ufak doğranmış domatesleri ekleyin, tuz ve karabiber serperek karıştırın Sos hazır ise geniş bir tencerenin dibine biraz sostan yaydıktan sonra hamsileri dizin Hamsileri kaç kat yapmak istiyorsanız aralarına sos koyarak dizin En üste sırayla soğan dilimlerini, domates dilimlerini ve limonları koyun Üzerine sıvı yağ gezdirin 15-20 dakika süreyle pişirdiğinizde hamsi buğulama hazır olacaktır Fırında Hamsi Malzemeler 800 gr hamsi 4 domates Karabiber, tuz, limon suyu 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2 adet taze soğan 1 diş sarımsak 2 sivri biber 2 tane defne yaprağı Yapılışı Hamsilerin kılçıklarını çıkarın Bir fırın tepsisine kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizin Soğanları, yeşil biberleri ince ince doğrayın Domatesleri küp küp doğrayın Bir kabın içinde doğranmış soğanları, yeşil biberleri, domatesi, kıyılmış maydanozu, 1 diş sarımsağı ve karabiber, tuz, limon suyu ile karıştırın Hazırlanan bu malzemeyi balıkların üzerine yayın defne yapraklarını üzerine koyarak fırında 10-15 dk pişirin Hamsi Köftesi 1/2 kg hamsi 2 kahve fincanı un 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kekik 1 adet kuru soğan 2 adet yumurta Sıvı yağ (yeterince) tuz , karabiber sumak Yapılışı Hamsilerin kafalarını kopararak fileto şeklinde ayıklayın Ufak parçalar şeklinde doğrayınız Maydonozları yıkayın, soğanları rendeleyin ve diğer malzemelerle birlikte hamsiyle karıştırıp harmanlayın Yumurtaları çırpın ve ilave edin Elde ettiğiniz harmanı ufak toplar şeklinde yuvarlayın ve kızgın yağda pişirin aıntı |
|