Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, izgara, tereli

Tereli Hamsi İzgara

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereli Hamsi İzgara





500 gr hamsi
1 demet tere
1 çay bardağı un
2 su bardağı soğuk su
Buz parçaları
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 kırmızı turp
Karabiber
Tuz
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Tereli hamsi ızgara:
Tere yapraklarını servis tabağına dizin Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp üzerine dökün

Diğer tarafta geniş bir kapta soğuk su, buz parçaları ve unu karıştırın

Hamsileri ayıklayıp, tuz ve karabiber serperek 10 dakika bekletin
Bir tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırın Hamsileri buzlu suya batırıp kızgın yağda kızartın Tere yaprakları üzerine yerleştirip üzerlerine hafifçe tuz serpin Rendelenmiş turp ile süsleyerek servis yapın

AKLINIZDA BULUNSUN
Balığı kızartmadan önce içine batırdığınız suyun çok soğuk olmasına dikkat edin Bu yöntemle gümüşbalığı, sardalya, ince kesilmiş somon ve sebzeleri de kızartabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.