![]() |
Tereli Hamsi İzgara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereli Hamsi İzgara![]() 500 gr hamsi 1 demet tere 1 çay bardağı un 2 su bardağı soğuk su Buz parçaları Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 kırmızı turp Karabiber Tuz Kızartmak için Ayçiçeği yağı Tereli hamsi ızgara: Tere yapraklarını servis tabağına dizin ![]() ![]() Diğer tarafta geniş bir kapta soğuk su, buz parçaları ve unu karıştırın ![]() Hamsileri ayıklayıp, tuz ve karabiber serperek 10 dakika bekletin ![]() Bir tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() AKLINIZDA BULUNSUN Balığı kızartmadan önce içine batırdığınız suyun çok soğuk olmasına dikkat edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|