Folyoda Levrek Buğulama |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Folyoda Levrek Buğulama150 gr levrek fileto 1/3 kabuğu soyulmuş limon dilimi 1 domates 1 defne yaprağı Yarım kahve fincanı beyaz şarap 1 tatlı kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı tereyağı 2~3 dal maydanoz Yarım yemek kaşığı krema Yarım patates 1 diş sarımsak 1/3 havuç Yarım soğan 1 yemek kaşığı tereyağı Folyoda levrek buğulama: Temizlenmiş levreği bol suyla yıkayın Fırın tepsisine alüminyum folyoyu yayın Balığı folyo üzerine yerleştirin üzerine halka dilimlenmiş soğan, domates, patates, sarımsak havuç ve limon dilimlerini yerleştirin üzerine maydanoz yaprakları ve tereyağı da ilave edip, defne yaprağı, tuz, karabiber ve beyaz şarabı aktarıp folyoyu kenarlarından sıkıca kapatın önceden ısıttığınız 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp folyoyu keserek sıcak servis yapın |
|