![]() |
Palamut Yahni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut Yahni![]() 1 iri palamut 3 kiraz domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 soğan 4 diş sarımsak 3 domates 1 havuç 3 sivribiber 2 defneyaprağı Yarım limon Tuz Taze çekilmiş karabiber Palamut yahni: Palamutu temizleyip 8 eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() Soğanı soyup piyaz şeklinde, domateslerin ve havucun kabuklarını soyup küp şeklinde, sarımsakları temizleyip ince dilimler halinde ve biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın ![]() ![]() Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun ![]() ![]() Limonu halka şeklinde dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|