Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, hamsi

Hamsi Güveç

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Güveç





500 gr temizlenmiş hamsi
1 soğan
2 diş sarımsak
2 taze soğan
4~5 sivribiber
1 patates
5~6 pazı yaprağı
2 domates
1 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 defneyaprağı
Tuz

Hamsi güveç:
Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Biberleri temizleyip halka halka doğrayın Patatesin kabuğunu soyup irice rendeleyin Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Pazı yapraklarını irice doğrayın Sebzeleri ve hamsileri geniş bir kaba alıp karıştırın Su, tuz ve defneyapraklarını ilave edip tekrar harmanlayın

Hamsili sebze karışımını güveç kaplarına paylaştırınÜzerlerine zeytinyağı gezdirin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.