Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marin, somon

Somon Marin

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somon Marin





1 orta boy somon
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı kaya tuzu
1 çorba kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı sızma zeytinyağı

Süsleme için:
7-8 çorba kaşığı kapari
8 taze soğan

Somon marin:
Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın Somonu temizleyip keskin bir bıçak yardımıyla fileto şeklinde hazırlayın Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Bir kapta tozşeker, kaya tuzu, karabiber, maydanoz, dereotu ve zeytinyağını karıştırın

Somon filetoları alacak büyüklükteki kaba tuzlu karışımın yarısından azını yayın 2 parça filetonun arasına tuzlu karışımdan bolca serpiştirip üst üste dizin Üzerini kalan karışımla iyice kapatın Üzerine düz bir mermer parçası yerleştirip kabı hava almayacak şekilde streç folyoyla kapatın Buzdolabında 8 saat bekletin

Sekiz saatin sonunda filetoların üzerindeki tuzlu karışımı temizleyin Eti, keskin bir bıçakla verev dilimler halinde kesin Taze soğanları temizleyip kıyın Somon dilimlerini taze soğan ve kapari eşliğinde servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.