Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mücveri, sardalya

Sardalya Mücveri

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalya Mücveri





500 gr sardalya
8 dal taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
8-10 yaprak nane
2-3 dal arapsaçı
1 su bardağı mısır unu
4 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz


Sardalya mücveri:
Sardalyaların kafalarını koparın, pullarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın Fileto etleri tuzlayıp biberleyin 20 dakika dinlendirin


Taze soğan, maydanoz, dereotu, nane ve arap saçlarını ayıklayıp ince kıyın Çukur bir kaba alın Sardalya filetoları boylamasına ikiye bölün Mısır ununa bulayıp fazla unları silkeleyin Yeşilliklere ilave edip karıştırın Yumurtaları çırpın ve karışıma ekleyin


Bir tavaya zeytinyağını aktarıp iyice kızdırın Karışımı kaşık yardımıyla tavaya dökün Al tüst ederek kızartın Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını bırakınca soğutmadan servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.