Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, limon, sarma, soslu

Limon Soslu Hamsi Sarma

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Soslu Hamsi Sarma





1 kg hamsi
1 limon
1 demet maydanoz
Tuz
Sarmak için yeterli sayıda limon yaprağı

Sos için:
2 limonun suyu
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıcak su
1 demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Limon soslu hamsi sarma:
Hamsileri temizleyin Kılçığını alıp hamsileri yıkayın ve süzgece alın Limonu ince ince dilimleyin Maydanozu yıkayıp saplarını ayırın

Hamsileri ikiye açarak düz bir tabağa yayın Üzerlerine tuz ekip herbirine bir dilim limon ve bir-iki yaprak maydanoz ilave edin İki ucu üst üste gelecek şekilde içe kıvırın Balıkları limon yapraklarıyla sarıp kürdanla sabitleştirin ve tepsiye yerleştirin

Yarım bardak sıcak su, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakları bir kasede karıştırın Maydanozu iri iri kıyıp sosa ekleyin

Balıkları dizdiğiniz tepsiye sosu gezdirerek dökün Tepsiyi önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırına verip pişirin Sıcak olarak servis yapın

Şefin Yorumu :
Hamsi
Doğu Karadeniz balığıdır Buğulama, tava ve tuzlaması, 30 çeşitten fazla yemeği yapılır Hamsi, haşlanıp ezilir ve tuzlanarak ançuez yapılır Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.