![]() |
İstakoz Pilaki Ve İmambayıldı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstakoz Pilaki Ve İmambayıldı![]() 4 patlıcan 2 soğan 1 dolmalık yeşil biber 4 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 10 gr tereyağı 2 domates 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz toz beyazbiber Istakoz için 250 gr temizlenmiş ıstakoz 10 arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 havuç 1 patates 1 gr çam sakızı 2 çorba kaşığı zeytinyağı Bir tutam tarçın Tuz toz beyazbiber Istakoz pilaki ve imambayıldı: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() İç malzeme için soğan, biber ve sarımsakları temizleyip kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Salçalı karışımı patlıcanların içine paylaştırın ![]() ![]() Istakoz için havuç ve patatesi soyup küp şeklinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Kısık ateşte 20 dakika pişirdikten sonra en son patatesleri ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|