Mandalina Soslu Dil Balığı Karpaçyo |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalina Soslu Dil Balığı Karpaçyo1 dil balığı 1 diş sarmısak 1 dal taze feslegen 1 dal taze kekik Tuz ve tane karabiber Sos için 500 gr mandalina 5 gr mayonez 1 gr tuz Birkaç damla limon suyu Mandalina soslu dil balığı karpaçyo: Keskin bir bıçak yardımıyla dil balığından iki parça fileto hazırlayın Yıkayıp kurulayın Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin Kekik ve fesleğeni incecik kıyıp sarımsakla karıştırın Hazırladığınız bu karışımı filetoların üzerine sürün Tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin Filetoları rulo şeklinde yuvarlayarak streç folyoya sarın Buzlukta 3 gün bekletin Mandalina sosu için, mandalinaların suyunu sıkın Tencereye alıp mandalina suyu koyulaşana kadar kaynatın Soğuduktan sonra limon suyu, tuz ve mayonezi ekleyip karıştırın Rulo filetoları incecik dilimleyip yanında mandalina sosuyla birlikte servis yapın |
|