Avakadolu Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avakadolu Karides![]() 4 avakado 8 jumbo karides 1 kahve fincanı krema Taze nane 1 çay bardağı mayonez 5 dal dere otu 1 taze soğan 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı sumak 2 diş sarımsak 1 tutam toz kırmızı biber 2 çorba kaşığı mısırözü yağı Avakadolu karides: Avakadoların kabuklarını soyup enine ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın Limon suyunun yarısını üzerlerine gezdirerek dökün![]() Taze soğanı temizleyip çok ince kıyın Dere otunu temizleyip kıyın ve soğan ile birlikte bir kaseye alın![]() Küçük bir kasede mısırözü yağı ile toz biberi karıştırın Sarımsakları temizleyin Havanda ezin ve toz biberli yağlı karışıma ilave edip karıştırın Fırça yardımıyla karidesleri bu sosa buladıktan sonra ızgarada pişirin![]() Sos olarak mayonez,krema,limon suyu ve sumağı bir kasede karıştırın Soğanlı karışımı ilave edin Bu karışımı avakadoların ortasına paylaştırın Üzerlerine birer jumbo karidesleri yerleştirin Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|