Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, parfe

Elmalı Parfe

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Parfe



Elmalı parfe




Malzemeler

3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
1 Çay Bardağı (75 gr) Şeker
3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu
3 Yemek Kaşığı Su
1 Çay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
1 Adet Limon'un (ince rendelenmiş) Kabuğu
1 Paket Sade Krem Şanti
1 Su Bardağı (200 ml) Süt
8-10 Adet Kedi Dili Bisküvi





Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin Kararmasına izin vermeden şeker limon suyu mısır unu ve su ile birlikte orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin 1 Su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın Krem şantinin içine ceviz limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun iyice karıştırın Kedi dili bisküvilerini süte batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin Üzerine şantili karışımın yarısını yayın Bir sıra daha yine süte batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin Üzerine kalan şantili karışımı yayın Üzerini örterek 1 saat kadar buzdolabında bekletin daha sonra derin dondurucuya kaldırın En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra istediğiniz zaman servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.