Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabaran, kek

Kabaran Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaran Kek





2 tatlı kaşığı yaş maya
1,5 fincan süt
1,5 fincan tozşeker
3 su bardağı un
2 yemek kaşığından biraz az margarin
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
bir tutam tuz
1/2 su bardağından biraz fazla kuru üzüm
1/2 su bardağından biraz az dilimlenmiş badem
2 yemek kaşığı pudraşekeri

Yapılışı:
Sütü ılıtın ve maya,bir çay kaşığı şeker,unun 3/4'ü ile katıştırıp 20 dakika köpürmesini bekleyin
Margarini pürüzsüz olana kadar çırpın,devamlı çırparak içine şekerin kalan kısmını,yumurtayı ve yumurta sarılarını ekleyin
Ayrı bir kapta kuru üzümlerin yarısını,unun kalanını ve tuzu karıştırınOrtasına bir delik açıp buraya çırptığınız yumurtalı karışımı ve mayalı karışımı dökünUnlu tezgahta 10 dakika yogurduktan sonra üzerini bir bezle örterek kabarmasını bekleyinKalıbınızı yağlayın
İçine geri kalan üzümleri ve bademi dökün,üzerlerine biraz un serpiştirinKabaran hamurunuzu yeniden yoğurun ve kalıba koyun,biraz daha kabarması için bekleyinÖnceden sıcak ısıda ısıttığınız fırında 40 dakika pişirinFırından çıkarıp üzerine pudraşekeri serpin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.