Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, kareler, vanilyalı, yapraklı

Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler





3 yumurta
15 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 çubuk vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

üzeri için
1 paket kremşanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Gül yaprakları
1 yumurta akı
Toz şeker
Tarçın

Gül yapraklı ve vanilyalı kareler:
Yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın Yağ ve süt ekleyin çubuk vanilyayı bıçağın ucu ile uzunlamasına kesip içindeki çekirdekleri alın ve karışıma ekleyin Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın Hamuru yağlanmış kare veya dikdörtgen kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin Gül yapraklarını önce yumurta akına, ardından toz şekere bulayın ve kurumaları için bir süre bekletin Kremşanti ile soğuk sütü mikserle katılaşıncaya kadar çırpın Soğuyan keki kare dilimleyin ve üzerlerine kremşanti sürün Tarçın serpiştirip gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.