![]() |
Merengli Çilekli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Merengli Çilekli Tart![]() Tart hamuru için: 100 gr margarin 1 ![]() 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 yumurta 1 çay kaşığı karbonat Üzeri için: 1 kase çilek 1 paket çilekli jöle 1 çay bardağı çilek suyu (vişne suyu da olabilir) 10 çilek Mereng için: 2 yumurta akı 2 kahve fincanı tozşeker 2 damla limon suyu Yarım tutam tuz Süsleme için: Yelpaze dilimlenmiş 8-10 çilek Merengli çilekli tart: Margarini yumuşatıp küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() 20 cm çapındaki tart kalıbını yağlayıp hamuru yayın ![]() ![]() ![]() Fasulye ile folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Mereng malzemelerini kar halinde çırpıp sıkma torbası ile yağlı kağıt döşenmiş tepsiye sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|