Frambuazlı Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Tart1 ölçü tart hamuru Krema için 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için 1 paket tart jölesi 200 gr frambuaz Taze nane yaprakları Frambuazlı tart: Küçük kalıplara yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Hamurları fırından alıp üzerindekileri alın Soğumaya bırakın Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın Kremayı tartların içlerine paylaştırın Jöleyi paket üzerinde bulunan tarife göre hazırlayın Frambuazları kremanın üzerine dizip jöleyi frambuazların üzerine gezdirerek dökün Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın |
|