Şeftali Ve Yabanmersinli Galette |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Ve Yabanmersinli GaletteHamur için 25 su bardağı un Yarım su bardağı toz şeker 1 çay bardağı mısır unu 1 tutam tuz 115 gr tereyağı 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı limon suyu İç malzeme için 1 su bardağı yaban mersini 3~4 şeftali 3/4 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı mısır nişastası Üzeri için 1 yumurtanın akı 2 yemek kaşığı süt 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı file badem Şeftali ve yabanmersinli galette: Sütü ısıtın Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar robotu çalıştırın Limonlu süt karışımını ilave edin Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç folyoya sarıp 35 dakika soğutun Şeftalileri yıkayıp ince dilimleyin ve geniş bir kaseye alın Yaban mersini, toz şeker, esmer şeker, tarçın, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açın Kenarlardan 5-6 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın |
|