Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böğürtlenli, tart

Böğürtlenli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Tart





25 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz fındık
1 yumurta
120 g soğuk tereyağı

İç harcı için
500 gr böğürtlen
1 çay bardağı pudra şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için
1 yumurta akı
1 çay bardağı file badem

Böğürtlenli tart:
Derin bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve toz fındığı iyice karıştırın Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra 1 yumurtayı, küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyip orta sertlikte bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin

Dinlenmiş hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbın büyüklüğünde açın Tart kalıbını margarin ile yağlayın Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıba yerleştirin

Harç için gerekli malzemeleri bir kapta iyice karıştırın Hazırladığınız harcı hamurun üzerine döküp düzgün bir şekilde yayın Kalan hamuru da tart kalıbının büyüklüğünde açın Tartın üzerini kapatın Hamurun kenarlarını düzeltip yumurta akı sürün File bademleri üzerine serpiştirin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.