Mürdüm Erikli Tart-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mürdüm Erikli Tart-11+3/4 su bardağı un 125 gr tereyağı Yarım su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta sarısı 1~2 yemek kaşığı soğuk su Ortası için 150 gr ince çekilmiş fındık 2 yumurta akı 3 yemek kaşığı toz şeker Üzeri için 20 mürdüm eriği Mürdüm erikli tart: Un, tuz ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın Minik karelere böldüğünüz tereyağını ekleyip karıştırın Pütürlü bir hamur elde edip 1 yumurta sarısı ve 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyip yoğurun Streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra zemini hafif unlayın Tart kalıbından 2 cm daha büyük olacak şekilde açın Tart kalıbını iyice yağlayın Hamurunuzu kalıbınızın kenarlarından yüksek olacak şekilde yerleştirin İnce çekilmiş fındık içi, yumurta akları ve toz şekeri karıştırın Hamurun üzerine fındıklı harcı yayın Çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş erikleri yerleştirin Kenarlarını kıvırın Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin Servis yapın |
|