Şeftalili Milföy Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Milföy Tart4 milföy Yarım paket dolgu kreması 125 ml soğuk süt Yarım yemek kaşığı un 1 yumurta akı 3 sert şeftali 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı file badem Üzeri için 1 yemek kaşığı pudra şeker Şeftalili milföy tart: Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin Dolgu kremasını soğuk süt ile iyice çırpın İki milföy hamurunu yan yana, diğer milföyleri hemen altına yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok hafif inceltin Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akını sürüp kıvırın ve iyice yapıştırın Üzerine dolgu kremasını sürün Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra yarıya bölün Yarım parmak kalınlığında dilimleyip dolgu kremasının üzerine dizin File bademlerle toz şekeri serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin Üzerine pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın |
|