Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
milföy, tart, şeftalili

Şeftalili Milföy Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Milföy Tart





4 milföy
Yarım paket dolgu kreması
125 ml soğuk süt
Yarım yemek kaşığı un
1 yumurta akı
3 sert şeftali
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı file badem

Üzeri için
1 yemek kaşığı pudra şeker

Şeftalili milföy tart:
Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin Dolgu kremasını soğuk süt ile iyice çırpın

İki milföy hamurunu yan yana, diğer milföyleri hemen altına yan yana yerleştirip dikdörtgen şekli verin Üzerine un serperek merdane yardımıyla çok hafif inceltin Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta akını sürüp kıvırın ve iyice yapıştırın Üzerine dolgu kremasını sürün

Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra yarıya bölün Yarım parmak kalınlığında dilimleyip dolgu kremasının üzerine dizin File bademlerle toz şekeri serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin Üzerine pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.