Nar Taneli Tartölet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nar Taneli Tartölet![]() 150 gr yumuşatılmış tereyağı Yarım su bardağı pudra şeker 4 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 5 su bardağı unKrema için 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 75 gr tereyağı Üzeri için Kivi Nar Muz Nar taneli tartölet: Tartölet hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yağladığınız tartölet kalıplarına aktarın Çatalla hamurun üzerinde delikler açıp 175 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin![]() Krema için, malzemeleri sos tenceresine alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Soğumaya bırakın Üzeri için, nar tanelerini ayıklayın Kivilerin kabuklarını soyup üçgen dilimleyin Muzları ince dilimleyin![]() Pişen tartöletlerin içlerine kremayı paylaştırıp üzerlerini meyvelerle süsleyerek servis yapın ![]() AKLINIZDA BULUNSUN Kremanın daha beyaz olması için 1 paket krem şantiyi yarım su bardağı süt ile çırparak tereyağı yerine bu karışımı kullanabilirsiniz
|
|
|
|