![]() |
Limon Merengli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Merengli Tart![]() Hamur için 150 gr toz şeker 200 gr tereyağı 2 yumurta 250 gr un Krema için 3 çorba kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı su Yarım su bardağı tozşeker Yarım su bardağı limon suyu 2 yumurtanın sarısı 60 gr tereyağı Mereng için 3 yumurtanın akı 1 su bardağı toz şeker Limon merengli tart: Krema için buğday nişastası ve suyu sos tenceresine alıp çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur için şeker, tereyağı ve yumurtaları bir kaba alıp mikserin düşük hızıyla karıştırın ![]() ![]() ![]() Tart hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerinde 3 mm kalınlığında açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mereng için, yumurta aklarını ve şekeri bir kapta 10 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|