Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marshmallov, pavlova

Marshmallov Pavlova

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marshmallov Pavlova





4 yumurtanın akı
200 gr toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı elma sirkesi

Üzeri için
200 ml sıvı krema
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı pudra şeker
1 kivi
100 gr böğürtlen
8 çilek

Marshmallov pavlova:
Fırını 120 dereceye ayarlayın Yumurta aklarını mikserle iyice köpürünceye kadar çırpın Toz şeker ilave ederek çırpmaya devam edin Yumurta aklarının kıvamı, çırpma kabı ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalı

Elma sirkesi ve mısır nişastasını ilave edin Spatula yardımıyla yumurtanın sönmemesine dikkat ederek, alttan üste havalandırıp karıştırın Yağlı kağıt üzerine 20 cm çapında bir daire çizin Çırpılmış yumurta aklarını bu çemberin dışına taşırmadan kağıt üzerine aktarın Spatulayla yanlarını düzeltip orta kısmını hafifçe çukurlaştırın Fırında 1 saat pişirin

Fırın kapağını açmadan içinde soğumaya bırakın İyice soğuduktan sonra fırından çıkarıp servis tabağına alın

Üzeri için, krema, vanilya ve pudra şekeri katı bir krema haline gelinceye kadar çırpın Fazla bastırmadan pavlovanın çukur kısmına aktarın ve meyvelerle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.