![]() |
Balkabaklı Pasta-2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabaklı Pasta-2![]() 1 hazır sade pasta tabanı 1 kg balkabağı 2 su bardağı toz şeker 200 ml krema 1 çorba kaşığı bal 2 yaprak jelatin 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 su bardağı portakal suyu 2 çorba kaşığı toz şeker 1 çay bardağı file antep fıstığı Balkabaklı pasta: Ayıklanmış ve doğranmış balkabağını iki su bardağı şeker ile su ilave etmeden pişirin ve soğumaya bırakın (Kabak tatlısını hazırladığınız gibi) ![]() Yaprak jelatinleri 10 dakika kadar soğuk suda bekletin ![]() ![]() ![]() Soğuyan kabak tatlısını blender’da püre haline getirin ![]() ![]() Hazır pandispanyanın bir katını ızgara telinin üzerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Islatılmış ikinci katı üzerine oturtun ve kalan kabak püresi ile pastanın tamamını kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|