Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Ve Antep Fıstıklı Kek3 yumurta 15 su bardağı toz şeker 25 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı süt ¾ su bardağı ayçiçeği yağı 1 paket vanilya 1/2 çay bardağı file badem 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı doğranmış hurma Yarım su bardağı kabuksuz Antep fıstığı Hurmalı ve Antep fıstıklı kek: Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın Süt, yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin Doğranmış hurma ve fıstıkları ekleyip kaşıkla karıştırın Hamuru yağlanmış baton kek kalıbına aktarın ve üzerine file badem serpiştirin 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın |
|