Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, keki, kırıntı, yabanmersinli

Kayısı Ve Yabanmersinli Kırıntı Keki

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Ve Yabanmersinli Kırıntı Keki





200 gr tereyağı (yumuşatılmış)
225 gr toz şeker
225 gr kek unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
4 yemek kaşığı süt
150 gr yoğurt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şeker
300 gr kayısı
100 gr yaban mersini

Kırıntı için
30 gr tereyağı
4 yemek kaşığı kek unu
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Kayısı ve yaban mersinli kırıntı keki:
Dikdörtgen bir fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin Fırını 180 dereceye ayarlayın Tereyağı, şeker, un, kabartma tozu, yumurta ve sütü mikserle çırpın Kabın içine döküp 25 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin

Kırıntı hamuru için malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıp parmak uçlarınızla yoğurun Bir kasede yoğurt, vanilya ve pudra şekeri çırpın Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın

Kek pişince fırından çıkartın ve bekletmeden yoğurdu üzerine yayın Kayısı ve yaban mersinlerini serpiştirin Kırıntı hamurunu üzerine ufalayın Tekrar fırına alıp üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.