Kayısı Soslu Cheesecake |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Soslu Cheesecake![]() 1 5 paket yulaflı bisküvi125 gr eritilmiş tereyağı 750 gr labne peyniri 100 gr toz şeker 2 paket vanilya 3 yumurta Sos için 600 gr kayısı 1 çay bardağı toz şeker 2 paket vanilya Yarım limonun suyu Üzeri için File badem Kayısı soslu cheesecake: Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayın Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin![]() Peynir, şeker ve vanilyayı bir kaba alarak mikserle çırpın Yumurtaları ilave edin ve çırpmaya devam edin Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin Oda ısısında soğumaya bırakın Daha sonra buzdolabına alarak bir gece bekletin![]() Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun ve mutfak robotunda püre haline getirin Şeker, limon suyu ve vanilya ekleyip orta ateşte 10 dakika pişirin Soğuyunca kekin üzerine döküp, file badem serpiştirdikten sonra dondurma ile servis yapın
|
|
|
|