Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kek, merengli

Merengli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merengli Kek





Kek için
2 yumurta
¾ su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
3/4 su bardağı Hindistan cevizi
1,5 su bardağı kiraz çekirdeksiz

Mereng için
2 yumurtanın beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
3~4 damla limon suyu
Yarım çay kaşığı krem tartar

Merengli kek:
Kek için yumurta ve şekeri mikserle çırpın Yağ, süt, vanilya, Hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam edin Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin ve karıştırın

Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına aktarın Üzerine kirazları dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Soğumaya bırakın

Mereng için, yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaba alıp limon suyu ve tuz ile kabarıncaya kadar çırpın Krem tartar ilave edin Şekeri kaşık kaşık ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin

Karışımı krema sıkma torbasına doldurup soğuyan kekin üzerine sıkın Pürmüz ile yakıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.