![]() |
Portakallı Ve Havuçlu Kek-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Ve Havuçlu Kek-1![]() 200 gr ceviz 125 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tuz 2 su bardağı un 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 5 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı esmer şeker 5 yumurta Yarım çay bardağı fındık yağı 2 çay kaşığı vanilya Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 400 gr ince rendelenmiş havuç Üzeri için Pudra Şeker Portakallı ve havuçlu kek: Ceviz içlerini yağsız tavada orta ateşte 10-15 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() Un, kalan tuz, kabartma tozu, tarçın ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kelepçeli kek kalıbının içini yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|