Havuçlu Kek-2 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Kek-24 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 15 su bardağı tozşeker 3 su bardağı un 3 su bardağı ince rendeenmiş havuç 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi 1 limonun rendeenmiş kabuğu Yarım paket vanilya 2 tatı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Üzeri için 2 rendeenmiş havuç 1 kahve fincanı tozşeker Havuçlu kek: Un, vanilya, tarçın, kabartma tozu ve 1 tutam tuzu bir kaba eleyip harmanayın Yumurtaarın sarıarını akarından ayırın 2 Sıvıyağ, şeker ve rendeenmiş limon kabuğunu bir kapta miksere çırpın Yumurta sarıarını teker teker ekeyip 1-2 dakika daha çırpın Ayrı bir kapta yumurta akarını kar haine geinceye kadar çırpıp yumurta sarıı karışıma ilave edin Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar çırpın Rendeenmiş havuç, fındık içi ve unu karışımı yumurtaı karışıma ilave edin Tahta bir kaşıka malzemeer özeşene kadar karıştırın Hazıradığınız kek harcını ısıya dayanıkı yağanmış bir dikdörtgen kek kaıbına dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarı fırında 40-45 dakika pişirin Üzeri için, rendeenmiş havuç ve şekeri kısık ateşte karameize edin Kekin üzerine serpiştirin Diimeyip servis yapın |
|