Kestaneli Sıcak Kek-2 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Sıcak Kek-25 tatlı kaşığı tereyağı 5 tatlı kaşığı pudra şeker 3 yemek kaşığı eritilmiş bitter çikolata 5 yemek kaşığı kestane püresi 5 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi 4 yumurta 3 yemek kaşığı galeta unu Vanilyalı sos için 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 paket vanilya 50 gr beyaz çikolata Kestaneli sıcak kek: Küçük kek kalıplarını iyice yağlayın Oda ısısındaki tereyağı, pudra şeker ve yumurtaların sarılarını bir kapta çırpın Eritilmiş çikolata, kestane püresi ve iri çekilmiş cevizleri ilave edip harmanlayın Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpıp kar haline getirin Yumurtaları ve galeta ununu yavaş yavaş diğer karışıma ilave edip çırpın Yağladığınız kek kalıplarına paylaştırıp 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Vanilyalı sos için, süt, toz şeker, vanilya ve nişastayı pişirin Rendelediğiniz beyaz çikolatayı ilave edip iyice karıştırın Sosu kalıplardan çıkardığınız keklerin üzerine gezdirin Kiraz şekerlemeleri ile süsleyip servis yapın |
|