Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kek, krokanlı

Krokanlı Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krokanlı Kek





Yarım çay bardağı süt
200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krokan için
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
15 çay bardağı iri çekilmiş
ceviz veya fındık
1 çay bardağı kırık çikolata

Krokanlı kek:
Kek için tereyağı ile toz şekeri mikserle çırpın Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin Süt ve vanilyayı ilave edin Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ekleyip iyice karıştırın Karışımı tereyağı ile yağlayıp unladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarın Krokan için tüm malzemeleri iyice karıştırıp pişirin Mutfak tezgahına yayıp hafifçe katılaştığında küçük parçalar şeklinde kesin 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin Soğuduktan sonra üzerini krokanla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.