Hurmalı Rulo |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Rulo320 gr un 60 gr tereyağı 180 ml süt 15 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker İç malzeme için 200 gr hurma 1 çay bardağı fındık Yarım çay bardağı toz şeker 1 portakalın suyu 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu Hurmalı rulo: Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp şeker ve portakal suyunu ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın Rendelenmiş portakal kabuğu ve iri dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırın Un, şeker, tereyağı, süt ve kabartma tozunu geniş bir kabın içerisinde karıştırıp yoğurun Gerekirse un ilave edin Unlanmış tezgahta hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın 2 parmak kalınlığında bir şerit kesip ayırın Hurma püresini hamurun üzerine yayın ve uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin Ayırdığınız hamuru yaprak kalıp ile kesip rulonun üzerine dizin Fırça ile süt sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın |
|