Kuru Meyveli Kek-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Meyveli Kek-1125 gr tereyağı 1 su bardağı pudra şeker 5 yumurta 2 su bardağı un Yarım paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı kuru üzüm 2 kuru incir 2 kuru kayısı 2 dilim elma kurusu 2 dilim armut kurusu 1 yemek kaşığı portakal şekerlemesi 1 rendelenmiş limon kabuğu 1 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı antepfıstığı Kuru meyveli kek: Kuru kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın Kuru üzüm ve kayısı parçalarını sıcak suda bir süre bekletin Meyve kurularını sudan çıkarıp kağıt havlu arasında kurulayın ve incirleri de ekleyip tümünü una bulayın Derin bir kabın içerisinde tereyağı ve pudra şekerini krema haline gelene kadar mikserle çırpın Yumurta sarılarını teker teker ilave edin Her ilavenin ardından iyice çırpın Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın Önceden hazırladığınız kuru meyveleri, portakal şekerlemesi, limon kabuğu, limon suyu ve fıstık parçalarını hamura ekleyip karıştırın Ayrı bir yerde yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın Metal bir kaşık yardımıyla hamura ilave edin Hamuru tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına aktarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın |
|