![]() |
Kakaolu Pasta-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kakaolu Pasta-1![]() Kek için - 6 yumurta - 7 yemek kaşığın toz şeker - 7 yemek kaşığı un - 1 çay kaşığı kabartma tozu İç harcı için - 1 paket kremşanti - 1 çay bardağı süt - 1 çay bardağı damla çikolata - 1 çay bardağı Antep fıstığı Üzeri için - 1 paket kakaolu kremşanti - 1 çay bardağı süt - Kakao Hazırlanışı: - Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın ![]() - Yumurta akı ile şekeri iyice çırpın ![]() - Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ![]() - Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin ![]() - Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin ![]() - Fırından çıkardığınız kekin kağıt kısmı yukarda kalacak şekilde temiz bir mutfak bezine çevirin ve rulo – yaparak soğumaya bırakın ![]() - Kremşantiyi süt ile çırpın ![]() ![]() - Damla çikolata ve fıstıkları ekleyip spatula ile karıştırın ![]() - Keki kağıdından ayırıp tezgaha açın ![]() - Üzerine fıstıklı kremayı yayın ve rulo şeklinde sarın ![]() - Kakaolu kremşantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve pastanın üzerini sıvayın ![]() - Rulonun ucundan 5 parmak genişliğinde verev olarak kesin ve verev kısmını yan tarafına doğru yapıştırın ![]() - Pastayı 20 dakika derin dondurucuda bekletin ![]() - Üzerine kakao serpiştirip çatalla üzerinden geçerek çizgiler oluşturun ![]() - Ayırdığınız kremşantiyi yağlı kağıttan külaha doldurup uç kısımlarına spiral şeklinde sıkın ![]() - Şekilli kurabiyeler ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|