![]() |
Ayva Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Keki![]() 2 ayva 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı un 6 yumurta 1 çay bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım paket kabartma tozu Şurup için Yarım su bardağı tozşeker Yarım su bardağı su Üzeri için Pudraşeker Ayva keki: Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin ![]() ![]() Şurup için, yarım su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu tencereye alıp karıştırarak kaynatın ![]() Keki servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|