![]() |
Enginarlı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Kek![]() 3 enginar 1 su bardağı haşlanmış bezelye 2 havuç Yarım su bardağı konserve mısır tanesi 1 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 125 gr tereyağı 1 paket kabartma tozu 3 yumurta 1 su bardağı süt 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 ![]() Enginarlı kek: Enginarları temizleyip ufak parçalara doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp harmanlayın ![]() ![]() İyice süzülmüş enginar, havuç, mısır ve bezelyeyi ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın ![]() Dikdörtgen fırın kalıbını sıvıyağla yağlayıp un serpiştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|