Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezeli, sürpriz

Bezeli Sürpriz

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezeli Sürpriz





125 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
230 gr pudra şeker
230 gr un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 muz
100 ml limon suyu
7 yumurta
150 gr krema
140 gr toz şeker
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 avuç bakliyat (fasulye yada nohut)

Bezeli sürpriz:
Tereyağı, pudra şekerin yarısı,yarım çay kaşığı tuz ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısını mikserde düşük devirde karıştırınBir yumurta, elenmiş un ve 15ml limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha karıştırınHazırladığınız hamuru folyoya sıkıca sarıp iki saat kadar buzdolabında bekletin

Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdaneyle 3mm kalınlığında açınHamuru ısıya dayanıklı, yağlanmış kelepçeli yada derin yuvarlak bir kaba elinizle bastırarak,hafifçe kenarlarından yukarı doğru çıkacak şekilde yayınAğırlık olması ve hamurun fazla kabarmaması için üzerine bir avuç nohut yada fasulyeyi serpiştirinÖnceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirinNohutları içinden alıp 10 dakika daha pişirin

Muzu soyup bir kaseye alın ve kalan limon suyu ile birlikte ezin Bir yumurta, 5 yumurtanın sarısı (akını daha sonra kullanmak üzere bir kaseye ayırın) ve kalan pudra şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpınKrema, kalan rendelenmiş limon kabuğu ve suyunu ilave edip tekrar çırpın Hamurun üzerine yayıp sıcak fırına tekrar verin10 dakika daha pişirinFırından alıp soğumaya bırakınBu arada fırını 250 dereceye ayarlayın

Ayırdığınız yumurta aklarını derin bir kaseye alınYarım çay kaşığı tuz ve toz şekeri (140 gr) azar azar ilave ederek 10 dakika kadar çırpınEn son kabartma tozunu ekleyip birkaç dakika daha beze kıvamına gelinceye kadar çırpın

Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına aktarınMuzlu ve limonlu kremanın orta noktasından başlayarak spiral şeklinde yuvarlayıp tepeleyerek sıkınFırının alt rafında bezelerin uç kısımları hafif kahverengi oluncaya kadar kızartınFırından alıp soğumaya bırakın Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.