Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, dometes, turşusu

Biberli Dometes Turşusu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Dometes Turşusu



BİBER VE DOMATES TURŞUSU

Malzemeler
1 kg yeşil sivri biber
2 kg domates
2-3 baş sarmısak
1 adet kereviz
Kafi miktar sirke
Kafi miktar tuz
DOMATES TURŞUSU TARİFİ
Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce bir güzel yıkayınız Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla deliniz Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarınıza bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere diziniz Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyunuz Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyunuz Her bir litre sirke için 10 gram kadar da tuz ilave etmeyi unutmayınız Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını kapatınız Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletiniz Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.