Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kelem, mor, turşusu

Mor Kelem Turşusu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mor Kelem Turşusu





Kullanılan Malzemeler:
1 baş mor kelem
1 baş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sirke
1yemek kaşığı tuz
sıcak su
isteğe göre kırmızı pul biber

Hazırlık
Sarımsaklarımızı dövüyoruz havanda
1lt su kaynatıyoruz

Tarifin Hazırlanışı
Önce kelemimizi ortadan ikiye bölüyoruzBöldüğümüz yarım kelemi boylamasına 3eşit şekilde böldüm ve sonra iri iri doğruyoruz diğer yarısınıda aynı şekilde doğruyoruzKaynattığımız sıcak suya kelemlerimizi atıyoruz yumuşak sert olmasını istedğiniz kadar bekletiyoruz suda ben sert olsun istedim1-2dk bekllettim suda sonra süzüp aldım kelemleriSuyunu sıkıp kavanozlara koydum üzerine sirkeyi, tuzu, sarımsağı ama ben sarımsakları ayıklanmıyorum dövüp havanda kabuklarıyla koyuyorum üzerine pul biberde döküp musluktan su doldurup sıkıca kapadım kapağını 2 gün sonra yedik Afiyet Olsun

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.