![]() |
Arabiatta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arabiatta![]() Sos için: 4 adet iri domates (kabukları soyulup küp küp kesilmiş ![]() 1 adet iri kuru soğan (ince kıyılmış) 4-5 diş ezilmiş sarmısak (zevke göre artırılıp azaltılabilir ama bu sosta sarımsak tadının hissedilmesi gerek ![]() 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz 1 dolu yemek kaşığı acı paprika sos ya da acı biber salçası (eğer yoksa normal domates salçası ve damak tadınıza göre acı pul biber ya da isot kullanabilirsiniz ![]() Tuz, bol karabiber 1 çay bardağı parmesan peyniri tozu ya da rendesi (yoksa taze kaşar da olur ama parmesan öneririm ![]() 1,5 çay bardağı su Yapılışı: Sosu hazırlamak için geniş ve derin bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayana kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|