![]() |
Bolognese Sosu (Bolonez Sos) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bolognese Sosu (Bolonez Sos)![]() Malzemeler : 250 gr dana kıyması 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz 2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç 1 diş ince kıyılmış sarımsak az tuz az karabiber 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı salça Hazırlanışı: Tencereye yağı koyup hızlı ateşte kızdırın ![]() Su ve salça hariç tüm malzemeyi ekleyin ve kıyma bırakacağı suyu çeken kadar kavurun ![]() Salçayı ilave edin ![]() ![]() ![]() Ateşten aldığınız zaman kıymanın üzerinde yaklaşık 1,5 parmak eninde su bulunmasına dikkat edin ![]() Pişerken gerekirse kaynar su ekleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|