![]() |
Çin Usulü Tavuk Kanadı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulü Tavuk Kanadımalzemeler: 12 Adet tavuk kanadı 1/2 Kahve fincanı bal Soya sosu Tuz Karabiber Kırmızıbiber Sosun bekletilme süresi : 2 saat Tavuk kanatlarının uç kısımlarında kalabilecek tüyleri temizleyebilmek için iki üç tanesini bir şişe takarak aynı anda tütsüleyebilirsiniz(pırcalayabilirsiniz) ![]() Pırcaladığımız tavuk kanatlarını bir kaşık unla ovalayarak oluşan siyah noktaların kaybolmasını sağlayın ![]() Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte bal iyice eriyinceye kadar çırpın ![]() bu karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın ![]() Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin ![]() ![]() Tavuk kanatlarının iki tarafını da bu sosa batırın ![]() Isıya dayanıklı bir cam tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Çin usulü tavuk kanadını, kabuklarıyla birlikte fırında pişmiş taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış mevsim sebzeleriyle servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|