|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cin, kırmızı, lahanalı, mutfagi, portakallı, ördek |
![]() |
Portakallı Kırmızı Lahanalı Ördek Çin Mutfagi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Kırmızı Lahanalı Ördek Çin Mutfagi4 kişilik Yaklaşık 2 kilo ağırlığında pişirilmeye hazır ördek, tuz, karabiber, 1-2 tatlı kasığı kekik, 3 bardak et suyu, 2 çorba kasığı bal ![]() Garnitür: 800 g minik patates, 1 kilo kırmızı lahana, 100 ml sirke, 1 baş soğan, 3 yemek kasığı tereyağı, 100 ml et suyu, 2 karanfil, 4 portakal, 2 yemek kaşığı şeker ![]() Ördeği soğuk su ile yıkayarak mutfak kağıdı ile kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Garnitür: Patatesleri haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir portakalın suyunu sıkın, kalanları dilimleyin ![]() ![]() Balı sıcak su ile karıştırın, pişme süresinin bitiminden 10 dakika önce ördeğe ballı su sürün ![]() Piştikten sonra ördeği tencereden çıkarın ve sıcak bir yerde bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|