Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Çin Mutfagi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Çin Mutfagi4 kişilik 100 g taze ya da kuru hurma, 4 elma, 75 g beyaz nöbet şekeri, 2 yemek kaşığı toz şeker 1 Hurmaları yıkayarak bir tencereye atın, yeterince su koyun ve kısık ateşte 4 - 8 dakika haşlayın, ılınmaya bırakın Hurmaları sudan çıkartıp çekirdeklerini ayıklayın (100 g hurma suyu saklayın) 2 Elmaları yıkayarak kurulayın, içlerini oyun 3 Elmaların içine hurma doldurun Elmaları dik olarak bir bambu sepetine oturtun (bambu sepetleri Çin marketlerinde bulunur) 4 Sepeti içine alacak kadar geniş bir tencereye (varsa wok) 1 litre su dökün Sepeti tencerenin içine oturtun, harlı ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın 5 Geriye kalan hurma suyunu bir taşım kaynatın, nöbet şekeri ve toz şekeri atın, şurup haline gelince tencereyi ateşten alın 6 Elmaları altıya bölün, üzerine şurup damlatın, derhal servis yapın |
|