07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Çin Mutfagi
4 kişilik
100 g taze ya da kuru hurma,
4 elma,
75 g beyaz nöbet şekeri,
2 yemek kaşığı toz şeker
1 Hurmaları yıkayarak bir tencereye atın, yeterince su koyun ve kısık ateşte 4 - 8 dakika haşlayın, ılınmaya bırakın Hurmaları sudan çıkartıp çekirdeklerini ayıklayın (100 g hurma suyu saklayın)
2 Elmaları yıkayarak kurulayın, içlerini oyun
3 Elmaların içine hurma doldurun Elmaları dik olarak bir bambu sepetine oturtun (bambu sepetleri Çin marketlerinde bulunur)
4 Sepeti içine alacak kadar geniş bir tencereye (varsa wok) 1 litre su dökün Sepeti tencerenin içine oturtun, harlı ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın
5 Geriye kalan hurma suyunu bir taşım kaynatın, nöbet şekeri ve toz şekeri atın, şurup haline gelince tencereyi ateşten alın
6 Elmaları altıya bölün, üzerine şurup damlatın, derhal servis yapın
|
|
|