![]() |
Krem Katalan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem Katalan TarifiDünya mutfaklarından yeni tatları denemek istiyorsanız; İspanyol mutfağından karamel şekerle yapılan krem Katalan tarifi tam size göre! ![]() Krem Katalan Tarifi Malzemeler, 5 su bardağı süt 1 su bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı mısır un Yarım limonun kabuğu 1 adet çubuk tarçın 4 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı Hindistan cevizi Hazırlanışı, Orta boy tencereye; süt, limon kabuğu ve tarçını alıp karıştırın ![]() Süt kaynamaya başladıktan sonra limon kabuğu ve tarçını içinden alın ![]() Yarım su bardağı pudra şekeri, mısır unu ve yumurta sarılarını iyice karıştırın ![]() Tencereye ilave edip kıvamı koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin ![]() Muhallebinin kıvamı koyulaştığında tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin ![]() Isıya dayanıklı cam kâseleri hafif suyla ıslatın ![]() Muhallebiyi kâselere pay edip fırın tepsisine dizin ![]() Her bir muhallebinin üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi serpin ![]() 170 derece fırında şeker karamelleşene kadar pişirin ![]() Muhallebileri fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|