Mermer Puding (Endonezya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mermer Puding (Endonezya)vanilyalı puding için: 1 çorba kaşığı toz jöle 100 gr şeker 4 su bardağı süt 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 yumurta sarısı 40 gr Tereyağ 2 tatlı kaşığı vanilya bir tutam tuz çikolatalı puding için: 1 ölçü vanilyalı puding malzemesi 3 çorba kaşığı kakao Mermer puding için, iki ayrı puding hazırlayın Vanilyalı puding için; sütü, jöleyi, şekeri, mısır nişastasını, vanilyayı, bir adet yumurta sarısını, bir tutam tuzu, Tereyağ ile birlikte derin bir tencereye koyun Tencerenin dibinden yavaş yavaş karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Yüksek kenarlı bir kaba koyarak buzdolabında donmaya bırakın Donduktan sonra buzdolabından çıkarın Bir çorba kaşığı ile üstünden sıyırarak ince ince dilimler halinde derin bir kaba koyun Daha sonra aynı malzemeden içine kakao katarak bir de çikolatalı puding hazırlayın Bunun için yine tüm malzemeyi kakao ile birlikte derin bir tencerede karıştırarak pişirin Pişirdiğiniz kakaolu pudingi derin bir servis kabına boşaltın İçine, ince tabakalar halinde kestiğiniz beyaz puding parçalarını koyun ve soğuması için buzdolabına bırakın Soğuduktan sonra keserek dilim dilim servis yapın Kestiğiniz dilimlerde, kahverengi içinde vanilyalı puding parçaları, beyaz aynı bir mermer görüntüsü verir
|
|
|
|