Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, etli, meksika, picadillo

Dana Etli Picadillo (Meksika)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Etli Picadillo (Meksika)



1 kg köftelik kıyma
2 adet defne yaprağı
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık yeşil biber (küp doğranmış)
3 diş sarımsak
2 adet soğan (küp doğranmış)
1/2 çay bardağı kuru üzüm
10 adet yeşil zeytin
4 dal taze kişniş (yemeklik doğranmış)
15 çay kaşığı kuru kekik
1 çay bardağı domates püresi
2 adet domates (dilimlenmiş)
Tuz
Karabiber
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

Tencereyi kızdırdıktan sonra yağı ilave ederek kıyma ve defne yapraklarını beraber kavurun Kıyma, kahverengine dönünce eti süzdürün ve fazla yağından kurtulun
Aynı tencerede sırasıyla soğan, biberler ve sarımsağı 5 dakika yüksek ateşte kavurun
Daha sonra üzüm, zeytin, kişniş ve kekikiği ekleyerek 2 dakika daha yüksek ateşte kavurduktan sonra domates püresini ve yemeklik doğranmış domatesi ilave ederek altını kısın
Kıymayı tuz ve karabiberle lezzetlendirerek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.